Annons

Annons

Annons

Hedemora

Hedemora kyrka välkomnar PokémonGo-spelare

PokémonGo. Vissa vill inte ha spelarna i sin närhet, andra, som Hedemora Garpenbergs församling, bjuder in dem till kyrkan.
– De kan komma in och få en guidad visning av kyrkan. Det går också bra att bara komma in och prata och fika. Fikat är gratis.

Vid fontänen i den lilla parken mittemot Hedemora kyrka ligger ett Pokémon-gym. Det är en virtuell plats där PokémonGo-spelare som kommit till en viss nivå kan gå med i ett lag och träna eller slåss mot andra lags Pokémons.

– Vi har märkt att det ibland samlas spelare i alla åldrar här vid fontänen. Det här gymmet ligger bra till, för det finns flera Pokéstops i närheten, berättar Emil Andersson, sommarguide i kyrkan och själv PokémonGo-spelare.

Annons

Annons

PokémonGo-gymmet har egentligen ingen koppling till församlingen, men när det nu råkar ligga så strategiskt till tyckte församlingens informationssekreterare Stefan Thelin, att man skulle dra nytta av det.

På sin facebook-sida välkomnar Hedemora Garpenbergs församling Pokémon-Go spelare till gymmet. och till kyrkan

– Mina barn spelar PokémonGo så jag vet ju vad det innebär. Eftersom gymmet ligger mellan kyrkan och församlingshemmet tänkte jag att vi kunde bjuda in spelare till kyrkan på vår facebooksida, det blir en rolig tvist på det, säger han.

Trost att gymmet ligger nära kyrkan har församlingen inte haft några problem med påträngande spelare.

– Vi har inte haft några spelare som letat Pokémons i kyrkan eller på kyrkogården, men det finns ställen där det inträffat. Vi har haft tur.

Eftersom PokémonGo blivit populärt hos unga tycker Stefan Thelin att det är viktigt att kyrkan sätter sig in i och engagerar sig i även i det.

– Vi har stor ungdomsverksamhet och många som gillat Pokémon-inlägget på Facebook är ungdomar i vår verksamhet. Vi vill visa att vi hänger med i det som berör dem och det som händer i omvärlden. Det här är ett sätt, säger han.

Annons

Emil Andersson sommarjobbar i Hedemora kyrka och välkomnar PokémonGo spelar som letar sig till gymmet i den lilla parken mitt emot , in för en guidad visning eller gratis fika.

Bild: Eva Langefalk


Eva Langefalk

0225-59 54 22
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan