Annons

Annons

Annons

Borlänge

Andreas Varro från Borlänge tävlar i World photographic cup

Den 25 oktober börjar juryns bedömning av bilderna i World photographic cup.
En av elva deltagare i Team Sweden är Borlängebördige Andreas Varro, 32.

Andreas Varro hade inte tänkt sig att jobba med bilder från början.

– Jag började med fotografering som hobby vid sidan av mitt jobb som montör, berättar han, då han är "hemma i stan" på besök.

Alla på företaget varslades då företaget han jobbade vid lades ned. Samtidigt flyttade dåvarande sambon till Örebro för att studera.

– Då tyckte jag det var läge att flytta med och ge det en chans att leva på min hobby, så jag startade eget företag och det gick jättebra, berättar Andreas Varro.

Se den häftiga videon från ett av Andreas Varros fotoprojekt:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

I snart åtta år har han jobbat som reklamfotograf och retuscherare med Örebro som bas och kontor i Stockholm. Men den som tänker på en kille med en kamera får tänka om.

– Det har egentligen inte alls mycket med klassisk fotografering att göra. Jag tar in statister och modeller, sedan jobbar jag extremt mycket med digital bildbehandling i photoshop och plockar ihop många objekt.

Andreas Varro, 32, var hemma i Dalarna på besök här om dagen.

Bild: Ronnie Carlsson

– Fotograf är generellt sett ett väldigt konkurrensutsatt yrke, men den nisch som jag har valt är väldigt smal. Det är en betydligt mindre marknad, men uppdragen är mycket större.

– Det krävs både speciell utrustning och en stor kunskap. Utifrån allt detta har jag försökt hitta min egen stil, säger Andreas Varro.

Och hans egen stil har nu tagit honom till landslaget och World photographic cup. I januari kommer finalisterna att tillkännages vid ett evenemang i San Antonio, Texas, USA. Därefter väntar ytterligare en och en halv månads spänd väntan på att veta vilka som vinner, något som tillkännages vid en gala i Yokohama, Japan, den 23 februari.

Lagen tävlar sinsemellan och får poäng beroende på hur fotograferna placerar sig individuellt i de sex olika klasserna: porträtt, natur, illustration, reportage, bröllop och reklam.

Annons

– Det är 28 länder med olika antal fotografer från varje land som deltar, det ska bli spännande att se hur det går, säger Andreas Varro.

Annons

Här kan du se några av Andreas Varros bilder:

Bild: Andreas Varro itsvarro.com

Bild: Andreas Varro itsvarro.com

Bild: Andreas Varro itsvarro.com

Bild: Andreas Varro itsvarro.com

Bild: Andreas Varro itsvarro.com

Bild: Andreas Varro itsvarro.com


Ronnie Carlsson

023-936 25
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan