Annons

Annons

Annons

Annons

Vikmanshyttan

Det skjuts och svingas när gamla folkets hus i Vikmanshyttan invigs med nytt namn

Jägare och golfspelare brukar röra sig över stora ytor. Nu kan de alla samlas i samma lokal i Vikmanshyttan, där det numera finns avancerade simulatorspel.

Inbäddat innehåll

Det smäller som vid en riktig jakt och en björn faller till marken på bioduken. Geväret som Patrik Lindström håller i ser också riktigt ut. Han har redan missat några gånger, men får till slut in en träff på en björn som rör sig långsammare än de andra.

Annons

– Jag är inget bra på det här. Men det är roligt.

Egentligen är Patrik Lindstöm mer av en golfentusiast och i biografsalongen finns också en golfsimulator med en stor, tresidig skärm kring utslagsplatsen. Givetvis ser golfklubborna genuina ut.

– Jag har investerat i det allra bästa som finns på marknaden, säger han och berättar att simulatorerna är så pass avancerade att de kan användas i utbildningssyfte.

Annons

Det skjuts i biosalongen i Vikmanshyttans gamla folkets hus. Patrik Lindström har lite svårt att träffa rätt på jaktsimulatorn. Men han tycker det är roligt.

Under lördagen invigdes hela lokalen under ny regi med loppis och Halloweendisco och med simulatorspelen som en huvudattraktion.

Patrik Lindström har köpt fastigheten som förut var folkets hus i Vikmanshyttan och som numera har fått namnet Gästgården. Från början hade Patrik Lindström inte planerat så mycket mer än att täcka kostnaderna med uthyrning av lägenheter som finns i byggnaden och med ungdomsgårdsverksamhet.

Men så såg han en potential i biografsalongen och kontaktade företag som saluför simulatorspel. Han visste att han ville ha en golfsimulator. För att ta reda på vad folk annars var intresserade av ställde han frågan via Facebook.

– Många ville ha skytte. Det finns många jägare häromkring. Sen prutade jag mig till ett racingspel i priset också.

Som sann golfentusiast konstaterar Patrik Lindström att golfsimulatorn är tillräckligt avancerad för att ha som tränings- och utbildningsinstrument för riktiga golfare.

Annons

Patrik Lindström har undvikit att ta lån även om simulatorspelen är en relativt stor investering. Han räknar inte med snabba vinster utan tar det lugnt.

– Kan jag få in pengar är det bra. Jag har inte gjort någon marknadsföring, men ska väl göra det så småningom.


John Leander

0226-864 25
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan