Annons

Annons

Annons

Rättvik

Fullt ös i kyrkan på lördag - hyllning till det musikaliska 50-talet

Nu är det dags för årets Midvinterkonsert i Rättviks kyrka. Som vanligt går biljetterna åt som smör och som vanligt finns ett tydligt tema, en helaftonshyllning till det musikaliska 50-talet. I år går intäkterna till Hagströminsamlingen Dalarnas museum och Folkmusikens Hus.

Midvinterkonserterna är nu inne på sitt sjätte år, och har på senare år varit stödkonserter för Hagströmsamlingen och Folkmusikens Hus. Initiativtagare och drivande av midvinterkonserterna är dragspelerskan Berit Zetterqvist från Backa i Rättvik.

– Jag vill att våra barn och ungdomar ska få möjlighet att ta del av vår musikhistoria, och det här är ett sätt, förklarar Berit. Nu finns en fin samling Hagströminstrument på Dalarnas museum, så i år går en del av intäkterna till Hagström Muséet i Älvdalen.

Annons

Annons

I samma anda får också Musikskolan i Rättvik ta emot ett stipendium under kvällen, men summan vill Berit inte avslöja på förhand.

– Däremot kan vi stoltsera med att vi sedan 2012 samlat ihop närmare 400 000 kronor tack vare Midvinterkonserterna. Förra året fick Hagströmsamlingen/Dalarnas Museum och Folkmusikens hus 36 000 kronor vardera.

Tidigare teman för konserterna har bland annat varit gospel, country och rock & swing. Och nu alltså dags för höjdpunkter under 50-talet. Det är en glad brokig skara som bjuder på musik. Enskilda musiker, grupper, amatörer och proffs.

Midvinterkonserten i Rättviks kyrka drar fulla hus varje år.

Bild: Jon Holmén

Redan från 17.30 spelar garagegänget Backhans mekaniska under insläppet. Sedan startar konserten kl 18 där musikerna och grupperna avlöser varandra: Kerstin Forslund, Maud Norman, Lennart Möllberg, Berit Zetterquist, The Rockin´ Combs, Tängerpojkarna med Karin samt Opel och Larssons rekordkvartett.

Kvällens konferencier är allkonstnären Katarina Katson Sakrisson som bor i Mora och kommer från Tjärndalen i Särna.


Knis Karin Björklöf

023-936 44
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan