Annons

Annons

Annons

Annons

Djurmo-Sifferbo

Här får unga träna och lära för livet

Här är föreningen som låter medlemmarna både träna och lära för livet.
– Vi vill bredda ungdomarnas, föräldrarnas och ledarnas kunskaper och ge dem lärdomar som de har nytta av även efter den aktiva tiden, förklarar Marcus Haglöf, ordförande i Djurmo-Sifferbo IF Friidrott.

Jonas Flank, i mitten tillsammans för Marcus Haglöf och Mats Eriksson.

Bild: Johan Peters

Annons

Djurmo-Sifferbo IF har tre livaktiga verksamhetsgrenar; gymnastik, fotboll och friidrott.

Sektionen för friidrott aktiverar för närvarande omkring 100 barn och ungdomar – året om.

– Vi har en särskild utvecklingsgrupp för ungdomar mellan 13 och 18 år och vill hjälpa dem att nå sina idrottsliga mål, men också ge dem kunskaper som de har nytta av längre fram i sina liv, berättar Marcus Haglöf.

Annons

För några dagar sedan genomförde sektionen en inspirationskväll i Lindberghallen i Djurås.

Ett 80-tal ungdomar, föräldrar och inte minst ledare kom för att höra Jonas Flank berätta om vikten av att träna, äta och vila rätt.

Jonas Flank talade inspirerat om vikten av balans och helhet.

Bild: Johan Peters

Annons

Jonas Flank är före detta elitsimmare och har under många år varit verksam som simtränare på olika nivåer. Han är utbildad hälsopedagog och har i Korpens regi jobbat med idrott och hälsa. Idag verkar han som beteendevetenskaplig coach.

Under sitt Djuråsbesök talade han om vikten av helhet, bland annat om kostens och vilans betydelse för hälsan och de idrottsliga resultaten, om hur man håller motivationen vid liv och om hur man som idrottare och om annat som såväl idrottande ungdomar som deras föräldrar bör tänka och ge akt på.

– Det handlar om att träna och leva smart och att nå sina mål utan att gå sönder psykiskt eller fysiskt, förklarade han.

Mikael Svedberg kommer till föredraget och blir avprickad av Jenny Haglöf. Ett 60-tal personer var föranmälda till inspirationskvällen.

Bild: Johan Peters

Marcus Haglöf beskriver föredraget som enkelt, tydligt och inspirerande.

– Det är viktigt för oss alla att inse att vi inte behöver förändra allt över en natt, utan att det fungerar bra att ta många små steg. Som ett exempel på ett sådant steg nämnde Jonas att man kan byta ut det vita brödet mot surdegsbröd, berättar friidrottsektionens ordförande.

Annons

Han understryker att sektionens breda arbete syftar till att fler ungdomar ska idrotta lite längre – och att de även när de slutar att specialträna och tävla ska leva hälsosamt och må bra.


Kent Olsson

0241-105 80
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan