Annons

Annons

Annons

Ishockey

Sent mål räddade Linköping – nu väntar ny finalrysare

Linköping kvitterar SM-finalserien till 1-1 i matcher efter ännu ett sent avgörande.

Den här gången är det Linköpings Lara Stalder som står för det sena avgörandet.

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån. Lara Stadler jublar efter matchens första och enda mål.

Annons

Luleå/MSSK hade möjligheten att ta hem guldet på hemmaplan redan under långfredagen, men så blev inte fallet. Trots att hemmalaget började matchen bländande så uteblev målen. Desto längre matchen gick lyckades också Linköping skapa allt mer i matchen.

Lagen är skickliga på att ta ut sina respektive första formationer och lagens bägge målvakter spelar återigen fantastiskt bra.

Annons

När den tredje perioden knappt har inletts trycker Ronja Savolainen in både puck och målvakt i mål. Åsikterna går som alltid isär, men målet döms bort. Klubbfärgerna avgör alldeles säkert vilken uppfattning man har om den bedömningen, men faktum kvarstår. Fortsatt 0-0 i finalen.

Annons

När sedan Jennifer Wakefield sedan knätacklar Lara Stalder trodde nog lika många att det var färdigspelat för bägge spelarna. Som tur var skadades inte Stalder allvarligt utan kom tillbaka i spel. Något som Wakefield nog inte skulle ha gjort.

Känslorna i matchen steg ytterligare och det syntes i varje byte på isen och även ledarna på bänken blev allt ivrigare.

Dramat bara fortsatte. Precis som den första finalen skulle det komma ett sent avgörande. Den här gången var det Linköping och Lara Stalder som avgjorde. Hon fångar upp en puck i egen zon, tråcklar sig igenom Luleås försvarszon och runt deras mål innan hon med en backhand avgör matchen.

Ännu en mycket sevärd SM-final var avgjord. Nu återstår bara en match. Den avgörande.

Erik Sandberg/ Hockeypuls

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan