Annons

Annons

Annons

Bowling

Ludvika Bowlingklubb upp i serieledning i Mellanallsvenskan

Söndagens matcher, i minisammandraget i Haga Bowling i Norrköping, blev ur Ludvikasynpunkt ett besked om en inneboende styrka i laget. En målmedveten inställning som bar frukt hela vägen till serieledning.

Text: 

Bild: Nellie Håkansson

Annons

Första matchen mot hemmalaget BK Kaskad F1 blev en uppvisning i konsten att komma tillbaka efter ett tämligen hopplöst underläge.

Kaskad höll en kort process i den första ronden som de lyckades vinna med 4-1. Ludvika BK (LBK)  förlorade sen även den andra ronden men jämnade ändå ut matchen efter att ha vunnit ett bord med en, ynka kägla.

Tredje ronden blev sedan en uppvisning av Ludvika samtidigt som Kaskad gick ner sig ordentligt, 4-1 till LBK men ändå ett underläge med 8-7 inför sista serien.

Annons

Annons

Fjärde serien blev en nagelbitare och avgjordes inte förrän i sista rutan, 3-2 till LBK efter att ha förlorat ett bord med ynka tre käglor och matchen slutade därmed oavgjort 10-10 (6514-6689).

Trots att man hade läge att ta hem hela matchen så var nog känslan ändå att man trots allt vann en poäng med sin starka slutforcering.

Topparna i LBK var Magnus Lindkvist 948, Mathias Johansson 888 samt Tommy Gustavsson 849.

I nästa match mot BK Brio rivstartade Ludvika med en övertygande 4–1-vinst i första serien. Brio spelade dock upp sig rejält i andra serien och kvitterade matchen till 5-5 efter att ha vunnit med 4-1.

LBK förlorade ett bord med sex, ynka käglor och totalen med endast 11 käglor.

Marginalerna är med andra ord ganska små i sporten.

Även tredje serien förlorades knappt, Brio vann den med 3-2 och återigen med små marginaler - totalen med 16 käglor. Avgörande fjärde serien blev aldrig riktigt spännande då Ludvika redan från start vart skåpet skulle stå.

Daniel Johansson spurtade in 268 och Mikael Smedberg var inte långt efter med 258, en solklar 4-1 till LBK som därmed vann matchen med 9-11 (6408-6492).

Annons

Bäst i dalalaget blev Daniel Johansson 869, Tommy Suominen 841 samt Mikael Smedberg 837

I och med dessa tre poäng så går LBK tillfälligtvis upp i serieledning, vilken laget behåller åtminstone fram till nästa serieomgång, på lördag 20:e oktober då man möter BK Nobel på hemmaplan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan