Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Vården ska särskilt ta hand om de svagaste!

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Folkkampanjen för sjukvården har nu överklagat till kammarrätten det kommunala ytterst olämpliga  beslutet att lägga ner demensboendet på Säfsgården i Fredriksberg. Det finns en fallstudie på vad tvångsförflyttning av dementa innebär. Svaret är att var fjärde dog efter en kort tid efter flytten!

Vi vill anklaga vård- och omsorgsnämnden för, att ha gjort en ytterst summarisk "utredning" inför nämndens beslut om nedläggning. Nämnden tänkte inte på kommuninvånarnas bästa! Någon konsekvensanalys värd namnet gjordes aldrig.

Annons

Annons

Folkkampanjen för sjukvården kräver att kommunfullmäktige avsätter majoriteten av en hel nämnd.

Bild: Arkivbild, Torbjörn Granling

Därför begär nu vårt sjukvårdsparti, att kommunfullmäktige snarast avsätter samtliga ledamöter i nämnden som inte reserverade sig mot beslutet om nedläggning! Dessa ledamöter har helt förbrukat sitt förtroende.

Kammarrätten har begärt, att vi ska komplettera vår talan. Som ett led i detta har vi samlat namn, till en kombinerad Yrkande- och protestlista beträffande demensboendet. Länk till denna lista finns på Facebook Ludvika.

Redan har 230 personer skrivit under vår lista. Vi ser gärna att fler skriver på!

I Hälso- och sjukvårdslagen stadgas följande: "Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården".

Det kommunala beslutet om att lägga ner demensboendet, strider påtagligt mot denna centrala regel i all hälso- och sjukvård, även kommunal sådan! Några av Sveriges främsta forskare och överläkare i demensvård stödjer nu vår överklagning, och de begär att kommunens beslut ska upphävas!

Ken Swedenborg (FFS)

Partiordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan