Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Insändare: Skogen blir ett industriområde och omgivningarna som Disneyland

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

De negativa sidorna av vindkraftverk negligeras, menar insändarskribenten.

Bild: Peter Eriksson

Så var det dags för ytterligare ett berg och ett stort skogsområde i Borlänge kommun att förstöras. En vindkraftspark som tycks växa både i utbredning och höjd. Från platsen där jag bor syns idag sex mobilmaster, en TV-mast och dessutom Nybrobergets och Romme Alpins ljus vintertid. De tidigare vackra randbergen runt Tuna börjar likna ett Disneyland.

Annons

Annons

Vindkraftsparken kommer att förändra och förstöra landskapsbilden totalt. En energikälla som förstör natur och miljö, men som av någon konstig anledning sägs vara miljövänlig. Stora områden kommer att vara omöjliga att beträda pga säkerhetsrisk och nya basvägar behöver byggas. Skogen kommer att bli ett industriområde. Detta är några av baksidorna av vindkraft som bl a Centern och Miljöpartiet negligerar.

Enligt kartan i tidningen (BT 20 augusti 2020) verkar markägarna, som jublar, vara kopplade till Forsbacka och Hesse, det vill säga långt från de negativa baksidorna av vindsnurrorna. De behöver inte ens se eländet.

Stora förloraren är, som vanligt, den biologiska mångfalden. I Koppslahyttan smalnar slätten och åkrarna av i en kil och är idag en plats där många flyttfåglar, främst tranor och gäss, framför allt på hösten stiger upp mot bergen för sin resa söderut. Hur många av dessa kommer att krossas av rotorbladen på vindkraftsverken?

Att tro att Borlänge kommun skulle ha några invändningar mot planerna kan man glömma, där säger man alltid ja när något område i kommunen ska exploateras. Det kan ju skapas ett arbetstillfälle! Och Borlänge Energi har redan visat sitt intresse för den ”gröna” energin. Man önskar att en opinion kunde reagera mot planerna och att vindkraften granskades kritiskt av media istället för den konstanta hyllningen.

Miljövän

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan