Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Information om skärpta föreskrifter i massutskick – sms till alla mobiltelefoner i landet

Under måndagen 14 december får alla som har en mobiltelefon i Sverige samma sms.

Folkhälsomyndigheten, Fohm, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, står bakom massutskicket på uppdrag av regeringen.

Meddelandet innehåller information om de skärpta föreskrifterna som träder i kraft.

Text

Folkhälsomyndigheten och MSB kommer under måndag 14 december skicka ett sms till alla med mobiltelefonabonnemang i Sverige, med information om skärpta nationella restriktioner.

Bild: TT

Annons

Måndag 14 december börjar skärpta, nationella föreskrifter gälla och ersätter de regionala som funnits tidigare.

För att informationen ska nå ut till fler har Folkhälsomyndigheten och MSB fått i uppdrag av regeringen att göra ett massutskick.

Alla som har ett mobiltelefonabonnemang i Sverige kommer att få ett sms. Som avsändare kommer det stå: Fohm, MSB.

Annons

Texten i meddelandet kommer vara: ”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.

Annons

På de båda myndigheternas hemsidor konstaterar de att spridningen av covid-19 i Sverige måste minska.

"För det krävs att vi alla bidrar genom att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Den 14 december träder nya skärpta råd i kraft i hela landet. De innebär att alla är skyldiga att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda sig själva och andra mot spridning av covid-19", står det bland annat i pressmeddelandet.

För att informationsinsatsen skulle vara möjlig att göra har Sveriges teleoperatörer medverkat. Myndigheterna har också inför utskicket tagit hjälp av Post- och telestyrelsen samt Datainspektionen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan