Annons

Annons

Annons

Magnetens förskola hotas av rivning

Debatt
Lars Handegard(v): Slösa inte - blås av planerna på att riva Aseavillan!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Blås av planerna på att riva Aseavillan säger Lars Handegard(v)

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Det är något alldeles speciellt med Ludvika kommuns arbete med att skapa fler förskolor. Efter de två väldigt kostsamma projekten med att köpa och bygga om Biskopsgården vid lasarettet och dagcentralen på Ludvika gård ska man nu binda upp kommunen på ett 20-årigt hyresavtal vid gamla Seko Tools. Som lök på laxen planerar man nu dessutom att riva den gamla Aseavillan på magnetbacken för att istället bygga en ny förskola.

Annons

Annons

Att slösa pengar på att bygga om gamla Seko Tools till förskola och binda upp kommunen på ett 20-årigt hyresavtal är bara dumheter. Behöver man fler förskolor i Marnäsområdet är det både bättre och billigare att istället bygga en ny förskola. Kommunen har genom sitt medlemskap i Sveriges Kommuner och Regioner tillgång till ramavtal med fastpris på nya förskolor som blir betydligt billigare än den nu föreslagna lösningen med Seko Tools. Det går dessutom betydligt fortare att få en sådan förskola på plats. Redan förra mandatperioden föreslog vi i Vänsterpartiet att kommunen istället för att köpa gamla ruckel skulle bygga nya förskolor. Svaret då blev att det skulle ta för lång tid.

Så här med facit i hand kan vi konstatera att vi hade rätt. Med vårt förslag hade kommunen sparat åtskilliga miljoner och haft betydligt fler förskoleavdelningar på plats. Avblås planerna på Seko Tools och låt Aseavillan vara kvar.

Lars Handegard, Oppositionsråd, Vänsterpartiet

Lars Handegard(v).

Bild: Torbjörn Granling

Aseavillan borde inte rivas menar oppositionsrådet.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan