Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Hur är det ställt med Faluns ekonomi?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Inför år 2020 skulle Falu kommun spara 100 miljoner kronor. Sen kom pandemin. Men frågan är vad som har hänt med besparingarna." Det skriver signaturen Falubo.

Bild: Lars Dafgård

Annons

Vid kommunalrådet Mats Dahlbergs avgång nyligen fanns ett intressant uttalande i FK:s artikel. ”Det har varit en intressant resa. Vi har ju bland annat organiserat om kommunen och ökat effektiviteten.”

Inför år 2020 skulle Falu kommun spara 100 miljoner kronor. Sen kom pandemin. Men frågan är vad som har hänt med besparingarna. Som invånare blir man intresserad.

Annons

Annons

Sedan tidigare är det ju känt att Falu kommun avviker kraftigt uppåt jämfört med lika stora kommuner när det gäller kultur och fritid vad avser kostnader. Kommunalskatten är redan hög. Nu ser vi att ett omfattande investeringsprogram inom fritid lagts fast.

I FK kan man läsa många artiklar om enskilda individers problem och framgångar. Välgörande vore om blicken lyftes och den kommunala ekonomin skildrades. Till exempel hur kostnadsutvecklingen ser ut, hur besparingar lyckas och hur skattekraften utvecklas. Det är ju detta förhållande som utgör grunden för alla de krav och önskningar som finns.

Falubo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan