Annons

Annons

Annons

Annons

Rättvik

Fina musikminnen vid Siljan – minnesord över Peter Rolander

Vår käre vän Peter Rolander, Rättvik, somnade in den 8 oktober. Han var närmare 80 men som en ung pojke till sätt och utseende. Sedan åtskilliga år var han gift med min allra bästa Musik vid Siljan-väninna sedan mitten av 1980-talet, Carin Widholm.

Nu får vi minnas hans varma personlighet med de intensivt ljusblå ögonen, som glittrade så okynnigt, när han lurade på något skämt. Ingen kunde som Peter servera lustigheter utan att såra någon, ackompanjerade av hans glada, smittande skratt.

Han gjorde stort intryck på folk och uppskattades mycket av alla sina vänner i olika sammanhang, både i Stockholm, varifrån han och Carin flyttade och i Rättvik, där han snabbt rotade sig i början av 2000-talet. Hans liv var inte utan sorger, men aldrig att han belastade sin omgivning med detta. Han var alltid den glade gamängen utåt!

Annons

Annons

Vid våra samlingar på Stiftsgården under Musik vid Siljan-veckorna var Carin och Peter som ett begrepp för oss! De kom både till morgonsamlingarna och till vår egen kör i Arbogarummet eller kapellet, liksom till måltiderna i matsalen och umgicks med oss. Och förstås till konserterna. De var alltid så glada och härliga att bli omkramade av.

För det mesta hann det under vår sommarvecka i Rättvik även bli uppskattade bjudningar med MvS-gänget uppe i Gärdebyn hos dem. Den fantastiska utsikten över Siljan och Rättviks kyrka från deras vidsträckta, fina altan glömmer vi aldrig. Där sjöng vi körsång och spelade låtar, åt bakelser till fikat och njöt av samvaron och gemenskapen.

Vi sörjer Peter och känner med hans älskade Carin! Bättre vänner kunde vi inte ha haft under åren på Stiftsgården!

Lena Gäfvert (för MvS-gruppen)

Annons

Annons

Till toppen av sidan