Annons

Annons

Annons

Riksväg 50 i Ludvika

Insändare
Utsikten byttes mot en Berlinmur

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lennart Larsson och Lars-Erik Jansson som bor vid Grängesbergsvägen ogillar plankkonstruktionen och insändarskribenten ”Plankan” förstår dem.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Man kan inte bli annat än upprörd över Trafikverkets nonchalanta bemötande (artikel i NLT 21 december) mot de boende efter Grängesbergsvägen i Ludvika som nu blivit instängda bakom en Berlinmur.

Det ser vidrigt ut från riksväg 50 och än värre för de boende som har planket som utsikt. Att svara att det inte finns utrymme att bullerskydda vid källan, alltså vid vägkanten, är en ursäkt som liknar ”goddag yxskaft”.

Annons

Annons

Det är ju Trafikverket själva som valt de förutsättningarna när de projekterade vägen. Och Trafikverkets påstående att värdena på husen inte påverkas av planket där det är placerat nu är nonsens, rent trams. De här svaren är efterhandskonstruktioner.

Även kommentaren att Trafikverket måste bygga så de inte får kritik av nån annan myndighet är trams. De boende efter Grängesbergsvägen har haft riksvägen i tomtgränsen sen urminnes tider och ingen myndighet har brytt sig så det märkts.

Nu har situationen förbättrats genom att vägen flyttats och det vore lämpligt att fråga de boende först innan man bestämmer vad som mer behöver göras. Men uppenbarligen är det enklare för Trafikverket att skylla på andra otäcka ”myndighetsmonster” än att själva ta sitt ansvar.

Det är dags för våra två heltidskommunalråd att sätta ner foten och ställa upp för sina innevånare när Trafikverket struntar i att ta hänsyn. Planket ska antingen flyttas ner till vägkanten eller kapas.

Plankan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan