Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Fossilfri kärnkraft finns inte, moderater

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Borgerliga politiker, och då inte minst moderater, sprider lögner om fossilfri kärnkraft som inte existerar och aldrig kommer att göra det." Det skriver Jan Lindholm, ordförande Falu miljögrupp. Foto: Tomas Oneborg/TT

Annons

Moderaterna KU-anmäler regeringen i kärnkraftsfrågan med motiveringen att det är av särskilt intresse att den information som allmänheten får är korrekt. Borde då inte moderaterna själva vara noga med att deras eget budskap om kärnkraft och energifrågor är korrekt?

Borgerliga politiker, och då inte minst moderater, sprider lögner om fossilfri kärnkraft som inte existerar och aldrig kommer att göra det. Det finns inte någon fossilfri el vilket dom självklart vet, i dagligt tal kallas det för att ljuga.

Annons

Annons

Även den bästa vattenkraften innebär i ett livscykelperspektiv utsläpp av koldioxid. El från kärnkraft innebär dock minst tio gånger högre utsläpp av koldioxid per kilowattimme el när man tar hänsyn till hela produktionskedjan.

Om moderaterna på allvar menar att allmänheten ska ha korrekt information kring vår el-försörjning så borde den första åtgärden vara att själva sluta ljuga om fossilfri kärnkraft.

Jan Lindholm, ordförande Falu miljögrupp

Annons

Annons

Till toppen av sidan