Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
Intensifiera arbetet med att vaccinera Falu kommuns egen personal

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Vi socialdemokrater vill att kommunen fortsätter att erbjuda vaccination på arbetstid, helst på jobbet". Det skriver Jonas Sallén Lennerthson (S) och Susanne Norberg (S).

Bild: TT

Annons

Vid Falu kommuns kommunstyrelses sammanträde den 7 februari beslutade kommunen att inte införa krav på vaccination för kommunens personal.

Socialdemokraterna stöder beslutet men hade också förslag på hur det fortsatta arbetet med att få fler att vaccinera sig och att få alla anställda att fortsätta vaccinera sig enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Annons

Annons

Motivet till att lägga konkreta förslag för att stimulera fortsatt arbete med att vaccinera personal är att skydda våra äldre och andra sköra i beroendeställning från smitta.

Trots att covid inte längre klassas som en samhällsfarlig sjukdom och de allmänna råden förändrats är covid fortsättningsvis ett stort problem i samhället. Det effektivaste sättet till skydd mot smitta är vaccination. Därför vill vi att kommunen ska fortsätta och intensifiera arbetet för att vaccinera vår egen personal.

Vi tror att det är bättre att lägga undan piskan, att införa krav på vaccinationspass för anställda, och i stället jobba hårdare med morötter.

Vi tror att det är bättre att lägga undan piskan, att införa krav på vaccinationspass för anställda, och i stället jobba hårdare med morötter.

Det skulle kunna vara att kommunen ersätter utebliven inkomst för den som måste stanna hemma från jobbet på grund av biverkningar från vaccination.

Vi socialdemokrater vill att kommunen fortsätter att erbjuda vaccination på arbetstid, helst på jobbet och att vi som arbetsgivare är tydliga med hur viktigt vi tycker att det är att fortsätta vaccinera sig genom pandemins hela fortsatta förlopp.

Jonas Sallén Lennerthson (S), oppositionsråd

Susanne Norberg (S), oppositionsråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan