Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
Märkligt att endast vi moderater tar arbetsgivaransvaret på allvar

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Varför klarar inte övriga partier i Falun att ta samma ansvar som sina partikamrater i Region Dalarna?" undrar M-politikerna.

Bild: TT, Karin Sundin

Annons

Vid kommunstyrelsemötet i Falun den 7 februari behandlades ärendet ”skall det införas vaccinationskrav inom äldreomsorgen eller inte inom områdena hemtjänst och vård- och omsorgsboenden”.

Moderaternas förslag till beslut var att införa vaccinationskrav på nyanställd och redan befintlig personal inom LSS, hemtjänst och vård/omsorgsboende.

Annons

Annons

Moderaterna värnar och bryr oss om våra äldre och brukare. De personer vi är satta att tjäna genom politiken ska kunna känna sig trygga att den personal de möter är vaccinerad. Vi måste göra allt vad vi kan för att förhindra att smitta kommer in på våra boenden och i hemtjänsten.

I stället för att införa vaccinationspass fanns ett förslag på att riktlinjer för utbildningsinsatser i basalt hygienarbete för befintlig personal skulle utarbetas. Vi har trott att det basala hygienarbetet pågått under hela tiden vi haft pandemi.

Moderaterna i Falun tycker det är märkligt att det endast är vi som tar arbetsgivaransvaret på allvar.

Moderaterna i Falun tycker det är märkligt att det endast är vi som tar arbetsgivaransvaret på allvar. Var står facken i den frågan när det gäller att skydda sina medlemmar från smitta?

Varför klarar inte övriga partier i Falun att ta samma ansvar som sina partikamrater i Region Dalarna?

Vanja Ottevall, 1:e vice ordförande omvårdnadsnämnden

Gunilla Franklin, ledamot omvårdnadsnämnden

Helena Lindström, ordförande socialnämnden, Moderaterna Falun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan