Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Debatt
Stoppa handeln med människors kroppar

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Den globala handeln med människors kroppar, som är en mångmiljardindustri, måste helt enkelt stoppas", skriver S-kvinnor Dalarna. Foto: Visar Kryeziu/AP Photo

Annons

I Sverige accepterar vi inte handel med människors kroppar. Så när polisen rapporterar om ökad trafficking och prostitution i spåren av Ukraina-kriget, måste samhället med kraft agera för att stoppa de kriminella aktörer som tvingar kvinnor och barn från Ukraina i prostitution.

S-kvinnor var drivande vid införandet av den svenska sexköpslagen som kriminaliserar den som köper, men inte den som säljer sex. Lagen är viktig för att förebygga och bekämpa prostitution och människohandel. Vi vet att handeln hade varit betydligt mer omfattande utan en sexköpslag. Det blir tydligt i jämförelse med länder som legaliserat sexköp, där stora bordellverksamheter växer fram utan att de fått bukt med den svarta sexhandeln.

Annons

Annons

Kunskapen och samordningen mellan myndigheterna kopplat till risken för människohandel och prostitution måste öka, och det är precis det som regeringen satsar på med ett ökat anslag till Jämställdhetsmyndigheten så att inga kvinnor och barn hamnar i händerna på människohandlare. Den globala handeln med människors kroppar, som är en mångmiljardindustri, måste helt enkelt stoppas. Välkommen i den kampen du med!

Ingalill Persson, Falun

Anita Tärneborg, Avesta

Tiina Jansson, Borlänge

Maria Strömkvist, Ludvika

Blerta Krenzi, Avesta

Kicki Marcus, Leksand

Marlene Otterborn, Ludvika

Susanne Mattes Gärtner, Leksand

Maud Jones Jans, Säter

Agneta Andreasson Bäck, Hedemora

S – kvinnor Dalarna

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan