Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Är detta Region Dalarnas policy för chefstillsättningar?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Klinikledningen har valt att hemlighålla några av namnen på sökandena och anger då mystiska skäl för detta", skriver signaturen Vän av ordning.

Bild: Arkivbild, Lars Dafgård

Annons

En klinik i Region Dalarna har utannonserat en chefstjänst och det är ju inget konstigt med det eftersom det görs ofta. Vad som däremot är en smula underligt, är hur handläggningen av denna specifika tjänsts tillsättning sköts.

Klinikledningen har valt att hemlighålla några av namnen på sökandena och anger då mystiska skäl för detta. Bland annat hänvisar man till att det skulle kunna skapa oro i dessas nuvarande personalgrupper, om det blev känt att de sökt en ny tjänst. Mycket märkliga argument!

Annons

Annons

Man tror ju annars att namnen på sökanden av tjänster i regioner och landsting, ska omfattas av offentlighetsprincipen. Men detta verkar inte gälla för Region Dalarna. Här verkar man göra sin egen tolkning av hur allmänna handlingar och uppgifter ska vara tillgängliga!

Dessutom hindras de anställda vid den aktuella avdelningen, att kunna göra en bedömning av de som sökt chefstjänsten. Är detta Region Dalarnas policy för hur man handlägger chefstillsättningar?

Vän av ordning

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan