Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Vi måste sluta spela Bror Duktig

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Uppenbarligen ska Sverige alltid vara bäst i klassen när det gäller skatter och avgifter och då främst på oljeprodukter", skriver signaturen Dieselbilist. Foto: Janerik Henriksson/TT

Annons

Enligt regeringen är det EU-bestämmelser som gör att den inte kan sänka skatter och avgifter för att få ned dieselpriset till en rimlig nivå i jämförelse med andra EU-länder. Dieselpriset fredagen 25 mars var 26,27 kronor per liter i Falun. I Tyskland var dieselpriset € 2,11 per liter motsvarande 21,80 kronor. I Frankrike € 2,04 = 21,08 kronor. Danmark DKK 15,59 = 21,65 i svenska pengar, Österrike € 1,82 = 18,82 kronor.

Annons

Annons

Utifrån detta kan man anta att det gäller särskilda EU-bestämmelser för Sverige eller att regeringen bluffar och har ingen avsikt att få ned svenska priser till jämförbara länder.

Uppenbarligen ska Sverige alltid vara bäst i klassen när det gäller skatter och avgifter och då främst på oljeprodukter och därigenom ska Sveriges bilister, lantbruk, skogsbruk och industrin lösa världens klimatproblem.

Sverige ska naturligtvis bidra med sin del till kampen för en bättre miljö men gör det knappast genom att alltid spela Bror Duktig och bäst i klassen.

Dieselbilist

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan