Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
För moderater går alltid låga skatter före fungerande vård och omsorg

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Assistans ska inte bara ges till 'personer som behöver vårt stöd allra mest' utan till alla med ett tydligt och uttalat behov", skriver signaturen Jörgen i sin replik till Falumoderaterna.

Bild: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Annons

Det är valår och i tisdagens FK värnade Moderaterna i Falun om den personliga assistansen.

Vi ser allt för ofta att en utmärkt lagstiftning inte fungerar som den borde. I tidningen möter vi exempel på till exempel familjer med svårt sjuka barn som inte får den hjälp de behöver och godtycklighet i assistansstödet.

Annons

Annons

Vi ser hur tjänstemän på olika nivåer, i stället för att omsätta lagstiftningens intentioner, nagelfar den för spara pengar. Man får dock inte glömma att de följer de instruktioner som det fått av den politiska makten. Ytterst finns det alltid en politiker, som mycket oftare än nu, borde ställas till svars.

Om några av de hundratals miljarder som omsatts i ”jobbskatteavdrag” i stället hamnat i vår gemensamma sektor skulle det ekonomiska underlaget för en väl fungerande assistans finnas. I den moderata världen kommer alltid låga skatter att gå före en väl fungerande vård och omsorg. Assistans ska inte bara ges till ”personer som behöver vårt stöd allra mest” utan till alla med ett tydligt och uttalat behov.

Hur kommer det att gå för public service efter valet? Man kan lätt få Viktor Orbanska vibbar. Kommer en fri och oberoende nyhetssektor att krympa? Är det rimligt att Sveriges Radios ekonomi ska ändras vart fjärde år efter valet?

Man kan lättare styra upp ett kritiskt och granskande nyhetsflöde med det ekonomiska budskapet – du ska inte bita den hand som föder dig!

Jörgen

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan