Annons

Annons

Annons

Borlänge

Debatt
Ett fungerande idrottsliv kräver tillgänglighet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Borlänge Ishall är en av få idrottsanläggningar som är bemannad under de tider då de faktiskt används.

Bild: Jonatan Svedgård

Om Borlänge kommun ska sköta idrottsföreningarnas anläggningar måste servicen förbättras på helger och kvällar.

De flesta föreningar och dess olika lag nyttjar idrottsanläggningarna på vardagkvällar och helger. Men förutom få undantag, som till exempel ishallen, så bemannas inte idrottsanläggningarna när föreningarna är där. Bemanningen är istället på plats mellan 07 och 16 på vardagar. Några företrädare för idrottsföreningar har hört av sig till oss och ser behov av närvarande vaktmästare på kvällar och helger. Så fungerar det i andra kommuner. Där jobbar vaktmästarna när det är folk i hallarna eller ute på fotbollsplanerna.

Annons

Annons

Som det är nu med passtjänst (föreningarna själva/föräldrar) på anläggningarna så fungerar det inte. Nycklar hittas inte, Motståndares bussar släpps inte in genom grindarna när de kommer, domare kommer inte in i omklädningsrum då man inte kan hitta nycklar. Skadegörelse och dåligt städning och så vidare. Det saknas instruktioner och anvisning vem man kan ringa om nycklar saknas.

Vi i Ny framtid vill att Borlänges idrottsfaciliteter kan användas för idrotts- och fritidsaktiviteter när folk är lediga från jobbet. Alternativt låter föreningarna själva ta över ansvaret och driften. Ett fungerande idrottsliv kräver tillgänglighet.

Agneta Nyvall, Bo Bjurman och Henrik Anderson, Ny framtid

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan