Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Polisen måste ju ha förstått att det skulle bli upplopp

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Polisen motar bort motdemonstranter bakom forcerade kravallstaket i Sveaparken i Örebro, där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, fått tillstånd för en sammankomst på långfredagen. Foto: Kicki Nilsson/TT

Bild: Kicki Nilsson/TT

Annons

Nu är måttet rågat angående tillstånd för extremistpartiers möten i Sverige. Vi har yttrandefrihet i Sverige men det måste ju vara någon rim och reson på hur man hanterar denna yttrandefrihet. Hur kan man ge tillstånd för dylika möten och tro att det kommer att bli ett lugnt och fridfullt möte? Det är ju rena provokationen mot demokratin. Någon måste sätta ner foten och bestämma att så här kan det inte få vara, utan låta bli att ge tillstånd.

Annons

Annons

Polisen måste ju ha förstått att det skulle bli upplopp när man släpper fram extremister, oavsett om de är politiskt till höger eller vänster, att ha möten typ den danske extrempolitikern Rasmus Paludan. Rena vansinnet. Bävar nu inför 1 maj där det måste bli väldigt restriktiva tillstånd i hela Sverige.

Det är ju naturligtvis bara att låta bli att ge tillstånd, om dessa grupper mot förmodan skulle anmäla våra myndigheter för att inte följa vår yttrandefrihet så måste det ju bara vara att ta till sunt förnuft. Var ska man sätta gränsen frågar sig många men då är det ju bara att sätta ner foten och bestämma att så här får det inte vara.

Att detta skulle resultera i kravaller måste ju alla ha förstått från början. Att det nu tagit dessa fruktansvärda vändningar med skadade poliser, människor, bilbränder, är bortom allt sunt förnuft.

Om nu tryckfrihetsförordningen, som är viktig, ger dessa grupper möjligheter på detta sätt så måste tolkningen av den ändras.

Bo Dicksved, Bjursås

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan