Annons

Annons

Annons

Chefskarusell i Region Dalarna

Insändare
Om det är någon som borde bytas ut så är det Ulf Berg

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ulf Berg (M). "Han tar inte åt sig av någon del av kritiken och säger att cheferna antingen får ställa sig i ledet eller säga upp sig", skriver Nathalie Nilsson.

Bild: Christian Larsen

Annons

Om det är någon som borde bytas ut i Region Dalarna så är det Ulf Berg (M). Att använda psykiska tillstånd som skällsord för att slå ifrån sig kritik är inte bara oprofessionellt, det är också rentav diskriminerande.

Annons

Att vara Dalarnas ledande politiker är en stor och viktig roll i samhället. Men att sköta den rollen utan att ta hänsyn till de man styr över är långt ifrån demokratiskt.

Annons

Kritiken från vårdcheferna och de fem fackförbunden som ställt sig bakom dem om de många uppsägningar som varit, otryggheten och tystnadskulturen som blivit till följd av detta möts av total ignorans från regionstyrelsens ordförande.

Inte bara ignorans utan även total avsaknad av empati. Ulf Berg vräkte ur sig att vårdcheferna ingått i en gemensam ”psykos”, inte bara en gång utan två, genom att göra detta. Han tar inte åt sig av någon del av kritiken och säger att cheferna antingen får ställa sig i ledet eller säga upp sig.

Sen ska vi komma ihåg att det här är bara ett av många dåliga utspel från regionstyrelsen och dess ordförande. Är det här styret vi vill ha i regionen?

För jag, och andra vänsterpartister, ser inte detta som ett alternativ efter valet. Vi vill se ett mänskligare och mer demokratiskt styre i regionen. Det betyder mer vänsterpolitik som satsar på de anställda och deras trygghet. Det är så vi får en sjukvård som når alla som behöver den.

Det åstadkommer vi med ett vänsterstyre.

Nathalie Nilsson, ordförande i Vänsterpartiet Gagnef

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan