Annons

Annons

Annons

Chefskarusell i Region Dalarna

Debatt
Vad vill ni egentligen, ni 31 vårdchefer?

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Enligt vår mening har det inte skett någon 'chefskarusell', personer som inte levererat det ledningen förväntat sig har fått avsluta anställningen". Det skriver Anitha Sjöstrand Benktson och Nääs Peter Forslund.

Bild: Lina Hård

Annons

När vi genom media får veta att 31 vårdchefer skriftligt klagat på regionledningen inställer sig flera frågor. Vad vill ni egentligen? Avsätta Ulf Berg (M) som har röstats fram i ett demokratiskt val? Sparka regiondirektören?

Annons

Ni uttrycker ert starka stöd för den divisionschef det gäller, då undrar vi hur många av er som haft personen som närmaste chef? Det har nämligen vi och vi valde båda att säga upp oss. Under 27 år som verksamhetschef hinner många högre chefer passera, flera har varit allt annat än bra men ingen har varit värd att säga upp sig för.

Annons

Eller är det kanske en valupptakt för att visa befolkningen att de borde rösta annorlunda?

Eller har ni fått för lite att säga till om, när ni för första gången på många år fått ett klart och tydligt regionråd som förväntar sig att regionstyrelsens beslut omsätts i praktiken?

Ville ni med ert brev och framträdande hjälpa personen i fråga? Tänk om det blir tvärtom.

Ville ni med ert brev och framträdande hjälpa personen i fråga? Tänk om det blir tvärtom. Ert agerande kanske gör att ledningen tvingas ”riva av plåstret” och offentligt berätta om orsaken, då blir det knappast bättre för personen i fråga. Vi vet att flera av er känner till orsaken, så vad är egentligen ert syfte?

Enligt vår mening har det inte skett någon ”chefskarusell”, personer som inte levererat det ledningen förväntat sig har fått avsluta anställningen. Om regionen vore ett privat företag och vd behöver byta ut chefer, ska han då vända sig till aktieägarna?

Och till er som är divisionschefer, hur tänkte ni nu? I alla företag, privata som offentliga, förväntas man vara lojal med ledningen, särskilt om man själv är en del av den. Kan man inte det finns det bara en utväg.

Annons

Anitha Sjöstrand Benktson, leg. sjuksköterska, leg. psykoterapeut

Nääs Peter Forslund, leg. sjuksköterska

Annons

båda tidigare verksamhetschefer Region Dalarna

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan