Annons

Annons

Annons

krönikaDalarnas län

Mats Laggar
I maj börjar Postnord dela ut tidningen på ”fel dag” varannan vecka

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Som vi tidigare har berättat kommer Postnord tyvärr att sluta dela ut sin post varje dag från den 2 maj.

För drygt 300 av MT:s läsare betyder det att tidningen kommer på rätt dag – måndag, onsdag och fredag – den fösta veckan. Men på fel dag – tisdag och torsdag – följande vecka. Om du är drabbad så har du fått brev från Postnord om detta - och även ett brev från oss.

Posten motiverar förändringen med ett vikande brevskrivande – och att postutdelningen därför måste anpassas till verkligheten.

Eftersom Postnord börjar dela ut posten på annat sätt än idag från den 2 maj drabbas drygt 300 av MT:s 7 500 prenumeranter varannan vecka. För att garantera att TV-bilagan kommer i brevlådan innan helgen kommer bilagan gå ut med onsdagstidningen.

Bild: Stefan Rämgård-Östlund

Mora Tidning är inte ensam tidning att bli drabbad av detta. I södra Sverige har systemet redan införts under det senaste året. Nu införs postens varannan dag utdelningen i resten av landet.

Annons

Annons

Alla prenumererade morgontidningar i landet har protesterat och försökt förmå Postnord att gå en annan väg. Förgäves.

Mora Tidnings huvudägare Bonnier News har också försökt att påverka posten från sitt håll. Förgäves.

Alternativa leveranssystem har utretts av oss. Tyvärr har det visat sig att det skulle bli alltför dyrt. För Mora Tidnings del handlar det om en extra kostnad på upp till 48 kronor per tidning och utgivningsdag. I bästa fall om 19 kronor extra per utdelad tidning och utgivningsdag. Det skulle helt enkelt bli för dyrt och innebära kraftigt ökade prenumerationsavgifter.

Nu återstår att göra det bästa av situationen för de drygt 300 av våra prenumeranter som drabbas.

Ett alternativ att ta till är att läsa MT:s e-tidning, som kommer ut varje utgivningsdag. Den publiceras faktiskt några timmar tidigare än papperstidningen. Där går det att ta del av allt det som står i papperstidningen, som nu kommer på fel dag varannan vecka för vissa.

Som tidigare går det också naturligtvis att följa de lokala nyheterna via vår sajt, idag ”dt.se”, men inom kort på vår superlokala sajt ”moratidning.se”.

Som prenumerant av papperstidningen har du redan tillgång till allt detta. Nedan i faktarutan ser du hur du loggar in.

Förutom tillgång till e-tidning och tidningens hemsida önskar många läsare att fortsatt få sin vanliga TV-bilaga i papper innan helgen. Det förstår vi. Därför har Mora Tidning beslutat att TV-bilagan ska delas ut med tidningen på onsdagarna efter den 2 maj. Därmed kommer TV-bilagan garanterat med tidningen till alla i brevlådan innan helgen.

Annons

Annons

De flesta av MT:s läsare drabbas lyckligtvis inte av Postnords förändring. Det handlar om drygt 300 drabbade av totalt 7 500 prenumeranter. Det är ändå klen tröst för de som drabbas.

Det känns ändå viktigt att vi gör det vi kan för våra drabbade papperstidningsläsare, som att flytta på utgivningsdagen för TV-bilagan. Det tror jag alla som inte drabbas av Postnords förändring ställer upp på.

Fakta

Så kan du läsa MT:s e-tidning


Gå in på www.dt.se. (Och senare i vår på nya sajten moratidning.se).
Klicka på "Logga in" längst uppe till höger.

Längst upp på sidans meny finns en "knapp" som tar dig till e-tidningen.

Om du har glömt ditt lösenord finns en länk för att återställa det. Om du har andra problem hittar du lösningen på det mesta på vår kundservice-sida.
Behöver du mer hjälp går det att ringa kundcentret på 010-709 79 00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan