Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
Nu står gymmet i Slätta tomt på dagarna – precis som jag trodde

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Jag missunnar ingen förening att träna på egen tid. Låt dom göra det efter klockan 17.00. Tycker bara att det är synd att lokalen ska stå outnyttjad hela dagen." Det skriver Leif Persson.

Bild: Christian Larsen, Arkivbild

Annons

Nu har det gått tre månader (ett kvartal) med den nya ordningen på Slättagymmet i Falun där bara föreningar får hyra in sig. Jag har med anledning av detta gjort en avstämning hur utnyttjat gymmet har varit av föreningslivet i Falu kommun under denna tid.

Som svar på mitt debattinlägg den 3 januari så svarar Moderaterna den 8 januari att ”vi tror på föreningslivets kraft” och skriver samtidigt att ”cirka 10-15 föreningar redan har anmält sitt intresse för att boka tider”.

Annons

Av bokningarna att döma så har intresset varit mycket svalt från föreningslivet. Det visar sig att i verkligheten så var det bara sex föreningar som var intresserade och dom har bokat cirka en timme var per vecka.

Annons

Samtidigt visar det sig att Falu kommun själva genom Kultur och fritid har bokat två kvällar i veckan mellan 17.00–20.00. Så av dom cirka 10 procent som är bokade av den totala bokningsbara tiden så står kommunen för hälften av tiden.

Detta innebär att lokalerna står tomma under dagtid, precis som jag skrev den 3 januari.

Samtliga bokningar är efter klockan 17.00 på vardagar utom en förening som bokat en timme på lördagar. På söndagar har ingen förening bokat. Detta innebär att lokalerna står tomma under dagtid, precis som jag skrev den 3 januari.

I snitt är tolv timmar bokade per vecka av 105 möjliga timmar. Under första kvartalet har 141 timmar bokats av 1 320 timmar. Jag upplever det som att våra folkvalda politiker och tjänstemän har överskattat föreningslivets kraft när det gäller att träna på Slättagymmet.

Jag missunnar ingen förening att träna på egen tid. Låt dom göra det efter klockan 17.00. Tycker bara att det är synd att lokalen ska stå outnyttjad hela dagen.

Mitt förslag är låta allmänheten träna mellan 06.00–17.00 genom att köpa årskort, halvårskort eller månadskort och i samband med detta få en tagg för inpassering på dessa tider.

Återkommer med en avstämning efter andra kvartalet.

Leif Persson,

Annons

en av cirka 70 som regelbundet tränat på gymmet

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan