Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Upprustning eller nedrustning?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Nu finns 'särintresset' som bortser från det hot vi står inför och i stället ofinansierat vill satsa på en gigantisk militär upprustning", skriver Matteses Ingemar Eriksson. Foto: Emma-Sofia Olsson/TT

Annons

Att 2022 få uppleva ett nystartat krig och de fasor detta medför är för många helt obegripligt. Att detta ger möjligheter att påbörja en gigantisk upprustning är för mig också obegripligt.

Vi kan gemensamt skapa sanktioner som tvingar Ryssland att, på relativt kort tid, kapitulera utan att ett enda skott behöver avlossas.

Om Sverige blir ett Natoland ökar våra militära kostnader med nära 40 miljarder/år och detta i en tid när miljö, klimat och livsmedelsförsörjning är vår tids största globala hot. Men nu finns ”särintresset” som bortser från det hot vi står inför och i stället ofinansierat vill satsa på en gigantisk militär upprustning.

Annons

Annons

Jag tror Ryssland kommer att bli, under internationell övervakning, ett icke militärt hot. Då ställer sig frågan vilka fiender har vi då kvar att leka krig mot – Danmark, Norge, Finland, nej men kanske Island (tveksamt). Kvarstår en tom sandlåda för cirka 100 miljarder/år.

Matteses Ingemar Eriksson

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan