Annons

Annons

Annons

Bilaga J i Borlänge kommun

Debatt
"Man ska ha betalt alla timmar på dygnet – Vi vill se över bilaga J"

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi i Ny framtid vill ha en omsorg som är bra både för den som arbetar och för de som tar del av omsorgen.

Borlänge Kommun har mycket pengar, omsorgen har över en miljard till sitt förfogande. För de pengarna måste man kunna göra bra saker för de som behöver omsorg och för de som arbetar med att ge omsorg.

En bra personalpolitik. Bra arbetsscheman, så man har möjlighet att även få till en bra familjesituation med arbete och en bra vardagsplanering. Man skall veta hur man arbetar långt fram i tiden så man kan planera sin vardag.

Annons

Annons

Foto: Claudio Bresciani

Bild: TT

Vi i Ny framtid tycker också att man skall ha betalt alla timmar på dygnet. Fackförbundet Kommunals tillägg ”J” skall vi se över i samråd med berörda arbetstagare i Borlänge.

Vi behöver ha hälsosamtal och rehabiliteringsplaner. Kunskap om hur man hjälper de som är långtidssjukskrivna tillbaka till arbete igen. En frisk, utvilad, stolt och motiverad personal. Personalen är vår viktigaste resurs. Vi måste vara rädda om dem.

Vi vill ha en fast vikariepool för att möjliggöra och säkerställa att vi har bra vikarier när det behövs. Utbildade och duktiga på sitt arbete.

Det är viktigt att vi har en kontinuitet för alla omsorgstagare. Det skall inte vara så att man skall träffa oändligt många olika personer under en vecka.

Ny framtid tycker också att vi behöver ha andra alternativ till kommunen som vårdgivare. Det finns många bra privata alternativ. Kommunen behöver andra aktörer, bra för kvalité och valfrihet för borlängeborna.

Foto: Annette Friberg

Annons

Man skall kunna välja hela livet. En flexibilitet i systemet är bra och man kan lära av varandra.

Borlänge är vår stad, här ska det vara bra att bo och leva.

Valet i höst, ett viktigt val. Ny framtid vill vara nära borlängeborna och ge dem mer inflytande.

Ny framtid är borlängebornas val i höst.

Irene Widlund Bjurman, Ny framtid, Henrik Andersson, Ny framtid, Leo Hirvelä, Ny framtid

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan