AnnonsOutokumpu i Avesta

Så skapade hon en ny tjänst på Outokumpu i Avesta: "Det var aldrig några problem"

Outokumpu uppmuntrar nya idéer och medarbetare som vågar visa framfötterna. 2018 kontaktade Erika Lind bolaget och frågade om de kunde skräddarsy en tjänst åt henne. De sa ja – och resten är historia.

– Det är tydligt att Outokumpu vill satsa på unga ingenjörer. Min chef och HR-avdelningen har alltid varit hjälpsamma och positiva till mina förslag, säger hon.

Talangfulla Erika Lind stortrivs på Outokumpu Avesta.

Det har gått fyra år sedan Erika Lind började arbeta på Outokumpu Avesta. Då studerade hon fortfarande på Högskolan Dalarna, men ville få in en fot på det internationella stålföretaget. Tanken var att lära sig mer om industrin – och känna på hur det var att arbeta i en sådan miljö.

– Jag har inte gått den vanliga vägen och skickat in en ansökan om sommarjobb via en annons. Jag var ute efter en annan typ av tjänst som inte fanns, säger hon.

Är du nyfiken på att göra karriär på Outokumpu i Avesta? Läs mer här

Erika gör sitt fjärde år på Outokumpu.

Erika Lind kontaktade Outokumpu i Avesta och frågade om det var möjligt att gå som ingenjörslärling.

– HR nappade på min förfrågan direkt och löste det. Det var aldrig några problem. De skapade en tjänst som mekingenjörslärling på Varmbandverket åt mig. Det var jättekul och jag blev varmt välkommen av alla kollegor där. När sommaren var slut frågade jag om jag kunde fortsätta att arbeta deltid medan jag studerade, säger hon.

Här kan du läsa mer om vilka tjänster som finns lediga hos Outokumpu

"Det är tydligt att Outokumpu vill satsa på unga ingenjörer", påpekar Erika.

Företaget sa ja, och fram till att hon tog sin examen inom maskinteknik våren 2020 arbetade Erika Lind en dag i veckan på Varmband. Det var inte heller någon tvekan om vilket företag den nybakade ingenjören ville söka sig till. Outokumpu Avesta har alltid varit hennes första val. Idag arbetar hon som Reliability ingenjör på Varmband, men hon är även en del av Graduateprogrammet.

– Programmet är inbakat i min tjänst. Det är roligt att träffa deltagare med olika bakgrund, och från alla områden av företaget. Det är väldigt inspirerande att träffa så många unga ambitiösa talanger, säger hon och hyllar upplägget.

Vill du få en känsla hur det är att jobba på Outokumpu? Klicka här och träffa ett flertal medarbetare

Erika visade framfötterna och blev erbjuden en fortsättning på Outokumpu.

Outokumpu erbjuder alla graduates en chans att snabbt komma in i företaget, bygga upp sina nätverk och förstå alla olika delar och funktioner av bolaget. Målet är att utveckla framtidens ledare. Graduateprogrammet är på tre år, och för att kunna söka dit måste du ha en master eller bachelor-examen.

– Det är ett stort företag så det finns massor att lära sig. Outokumpu har alltid varit positiva till alla mina förslag. De har även gett mig möjligheten att gå flera utbildningar via Graduateprogrammet, säger hon.

Läs mer om Outokumpu och verksamheten i Avesta här

"Outokumpu är ett stort företag så det finns massor att lära sig", menar Erika Lind.

Erika Lind berättar att hon trivs jättebra på Outokumpu och att hon ser en spännande framtid framför sig på bolaget.

– Det finns flera tjänster som skulle kunna vara av intresse. Jag skulle bland annat vilja testa på att även ha en mer ledande roll. Jag har redan pratat med HR om det. Nu får vi ser vad som händer, men jag är positiv. Utveckling bland medarbetarna är en naturlig del av Outokumpu, säger hon.

Här kan du läsa mer om Outokumpus bakgrund och värdegrund

Läs mer om Outokumpu och verksamheten i Avesta här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Borlänge Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan