Annons

Annons

Annons

Annons

Idkerberget

Debatt
Monica Lundin, vad kul att ditt parti Liberalerna har ändrat inställning

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Henrik Andersson (NF), Monica Lundin (L), Johan Pehrson (L).

Bild: Mikael Hellsten, Jerry Brodin, Arkivbild

Annons

I söndags höll jag på att sätta kaffet i halsen då jag läste Jönköpings Posten när en debattartikel dök upp, undertecknad av Johan Pehrson (L) Partiledare, Jakob Olofsgård (L) Landsbygdspolitisk talesperson samt Lotta Gröning (L) Riksdagskandidat.

Annons

Henrik Andersson, Ny framtid.

Bild: Jerry Brodin

Annons

Bland annat kunde man i debattartikeln läsa ”Liberalerna går till val på en annan skolpolitik som syftar till att lyfta alla skolor. För oss är det inte tomma ord när vi säger att hela landet ska leva.”

”Skolor i glesbygd betyder valfrihet, möjlighet att bo kvar och att utveckla byar. Det borde finnas en gräns för hur många mil och timmar en elev ska tvingas sitta på en skolbuss. I dag kan det handla om timmar.”

Precis detta är bland annat de som belystes av mig och Idkerbergets föräldraförening med flera i ett antal insändare när förslaget att Idkerbergets skola skulle läggas ned kom. Utan gehör!

Sent skall syndarna vakna!

Monica Lundin (L), Borlänge

Bild: Mikael Hellsten

Debattartikel avslutas med ”Vi kommer alltid att stå på elevernas sida – även de elever som bor på gles- eller landsbygden. Det finns ingen bättre investering än att satsa på skolan.”

Liberalerna svek eleverna i Idkerbergets skola när skolan lades ner.

Nu ser jag fram emot att du och ditt parti går ut i valrörelsen och deklarerar att ni hänger på oss i Ny framtid och jobbar för ett återöppnade av Idkerbergets skola för de yngre åldrarna samlokaliserat med förskoleavdelning.

Annons

Annons

Johan Pehrson (L), partiledare

Bild: Arkivbild

Monica Lundin, vad kul att ditt parti Liberalerna har ändrat inställning!

För visst står även Liberalerna i Borlänge precis som vi i Ny framtid och de liberaler som undertecknat debattartikel på elevernas sida även på landsbygden?

Henrik Anderson, Ny framtid

Annons

Annons

Till toppen av sidan