Annons

Annons

Annons

Borlänge

Debatt
Vad är det som får Liberalerna att förespråka centralisering?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Henrik Anderson, Ny framtid, kritiserar centraliseringen i Borlänge kommun och vill hellre satsa på ytterområdena.

Bild: Martin Lindström

Annons

Svar på Monica Lundins debattartikel ”Liberalerna står alltid på elevernas sida, oavsett var de bor”

I Ny framtids budget fokuserar vi på att kommunen ska fungera och leverera närhet till skolor och barnomsorg där varje barn blir sett och utifrån sina förutsättningar lär sig så mycket som möjligt för att individerna ska kunna se livets valmöjligheter. Vi vill skapa en av Sveriges bästa skolor, den kommunala skolan ska vara i topp med behöriga lärare, studie- och framtidstro. Äldreboenden ska vara trivsamma och byggas i anslutning till området/byn där man bott i hela sitt liv.

Annons

Annons

Vi tror inte på den omstridda modellen med stora skolor/förskolor i centralorten dit barn skall bussas/köras med bil som nuvarande majoriteten med Liberalerna i spetsen praktiserar.

Det är bra att även Liberalerna konstaterar att det behövs brådskande åtgärder i skolan, skillnaden är att vi ser att det måste få kosta, att det behöver prioriteras och att omtag behövs göras. Vi menar alltså allvar med att satsa på skolan och omsorgen och ser verkligen inte fördelarna med den centralisering och storskalighets politik som förs.

Ny framtid vill utveckla kommunens ytterområden i nära samverkan med dess invånare och där är skolan och omsorgen viktig.

Vi tror inte på den omstridda modellen med stora skolor/förskolor i centralorten dit barn skall bussas/köras med bil som nuvarande majoriteten med Liberalerna i spetsen praktiserar.

Vad är det som får Liberalerna i Borlänge att förespråka centralisering och storskalighet? Och prioritera bort landsbygden? Varför kan ni inte prioritera de redan existerande mindre enheterna och renovera och underhålla dessa? Och jobba för att öppna Idkerbergetsskola?

Jag vet inte vilken kalkyl Monica Lundin har räknat på men våran budget är allt annat än orealistisk. Vi har lika mycket pengar att fördela i vår budget som ni i majoriteten har. Och vi prioriterar att kommunen ska fungera och leverera närhet till skolor och barnomsorg.

Henrik Anderson, Ny framtid

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan