Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Under all kritik att SJ ställer in morgontåget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu är måttet rågat! Vi som pendlar med morgontåget från Borlänge till Mora har de senaste veckorna fått inse att SJ prioriterar bort denna mycket viktiga pendlingsavgång. Övriga tåg på sträckan är bemannade, men morgontåget ställs in i flera månader på grund av personalbrist.

Hur tänker SJ gällande detta? Detta val är för oss resenärer mycket svårt att förstå och under all kritik, eftersom det är ett tåg som berör många människors vardag. Går det inte att ställa in en annan avgång (med färre resenärer) i stället?

Annons

Annons

"Det är många arbetspendlare som nu kanske inte kan arbeta kvar på sin arbetsplats om detta vansinne fortsätter", menar insändarskribenten.

Bild: Harri Sternljung, Arkivbild

Vi är många som nu har ont i magen av flera anledningar. Klarar vi kostnaden att ta bil i stället för tåg när vi redan betalar för ett tågkort vi inte kan utnyttja? Kan de av oss som inte har tillgång till bil överhuvudtaget komma iväg till skola och arbete? Särskilt med tanke på att Dalatrafik även dragit in bussavgångar på sträckan.

Vi har inga alternativ. Jo, ett! SJ har satt in en ersättningsbuss… men den tar enligt den tabell SJ planerat tre timmar upp till Mora?!

Nej, det här är inte okej. Det är att trampa på den som ligger ner. Det är många elever som pendlar och som inte har möjlighet att åka bil till skolan. Det är många resenärer som åker till sjukhuset i Mora och som inte heller har tillgång till bil. Det är många arbetspendlare som nu kanske inte kan arbeta kvar på sin arbetsplats om detta vansinne fortsätter. Gör om och gör rätt SJ. Det måste finnas en bättre lösning!

En ledsen, besviken och orolig pendlare

Annons

Annons

Till toppen av sidan