Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Det osar osund kultur om Borlängemoderaterna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Reflektioner utifrån Peter Henrikssons öppna brev till Borlänges kommunalråd

Linda Zetterström, Centerpartiet i Borlänge. Foto: Privat

Annons

Annons

Det är inte utan att jag undrar över hur den kommande mandatperioden kommer att fungera i kommunen. Just nu bygger denna undran på varför Moderaterna ska prata med sig själva genom ett öppet brev i tidningen.

Peter Henriksson är ordförande för Moderaterna i Borlänge. Rimligtvis borde då också Henriksson har varit högst delaktig i de förhandlingar som har lett fram till bland annat arvodesreglementet.

I sak tycker jag att Peter är rätt ute. Omsorgsnämndens och Skolnämndens verksamheter står för de största verksamheterna i kommunen och att vara ordförande i en av de nämnderna är ett helt annat uppdrag än att vara ordförande i någon av de mindre nämnderna. Att en kommun av Borlänges storlek väljer att göra så stora sänkningar av arvodet i de största nämnderna känns inget annat än märkligt. För inte har det väl något att göra med att det är kvinnor som är ordföranden i de nämnderna?

Att Peter Henriksson väljer att skriva ett öppet brev till sitt eget kommunalråd osar osund kultur i Moderaterna. Att sakfrågan dessutom handlar om hans fru gör det hela ännu märkligare.

I mitt parti pratar vi med varandra och löser frågor tillsammans, vilket uppenbart verkar vara olika i olika partier. Det kommer att bli mycket intressant att driva oppositionspolitik den kommande mandatperioden. Vi tycks också få viss hjälp med detta från ett av majoritetspartierna.

Linda Zetterström, Centerpartiet Borlänge

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan