Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Debatt
Replik: Det bästa för resenären är vår utgångspunkt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik på debattartikeln ”Ge regionen mer kontroll över Dalarnas kollektivtrafik”, av Nathalie Nilsson (V).

Jag kan lugna Vänsterpartiet med att Socialdemokraterna inte har svängt i frågan om egen regi eller upphandlad kollektivtrafik.

Annons

Vi måste öka andelen som väljer det kollektiva före den egna bilen, men det gör vi bäst genom att hålla alla dörrar öppna. Beslutet om nytt avtal måste bygga på flera aspekter, men ta sin utgångspunkt i vad som är bäst för resenären.

Annons

Den mening som Vänsterpartiet ville lägga till, på sittande möte utan att vi andra hade fått en chans att läsa den innan, inryms redan i det som står.

"Jag kan lugna Vänsterpartiet med att Socialdemokraterna inte har svängt i frågan om egen regi eller upphandlad kollektivtrafik", skriver Abbe Ronsten (S).

Bild: Mikael Eriksson

Utredningen om egen regi eller att upphandla trafiken pågår redan enligt ett tidigare beslut, och med uppdraget att utreda båda alternativen. Vi måste självklart värdera för- och nackdelar samt ekonomin på att ta hem trafik i egen regi, och sedan fatta det beslut som vi tror är det långsiktigt bästa för resenären.

Låt oss därför hålla dörrarna öppna för att göra det som är bäst för resenären i Dalarna, istället för att sprida osanningar om varandra i syfte att ta politiska poänger på motsättningar som inte finns.

Abbe Ronsten (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan