Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Sluta ring hem våra friska barn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Är det inte dags att höja nivån?”, tycker "Borlängebo" som menar att förskolan vill skicka hem barn som knappt är snuviga.

Bild: NTB

Annons

Förut när telefonens display visade att förskolan ringde gick pulsen upp av tanken på att en olycka hänt. Efter att ha varit en del i berättelsen ”Pojken som ropade varg” sjunker nu modet när förskolans ringer. Jag har varit sugen på att inte svara för att de ska ringa min fru men det kan faktiskt ha hänt något.

– Ja hej, ditt barn är lite hängigt, det är nog bra att få vara hemma några dagar. Det är bara att boka av resterande veckas arbetsuppgifter och bege sig till förskolan.

Annons

Annons

– Åh hej, lilla vän är du hängig?

– Ja hen var snorig och glansig på ögonen men det har lagt sig nu.

Att bli hemringd är synonymt med att vara hemma i minst tre dagar, gärna resten av veckan. Med tanke på hur få torra näsor man kan se vid hämtning och lämning funderar man hur ens något barn kvalificerar sig för förskolan och om det är satt i system att ringa hem barnen.

Nu sitter jag här samtidigt som mitt uppenbart friska barn vill åka till Leos Lekland. Men nej, jag vill inte komma dit där mitt barn i framtiden simulerar sjukdom för att bli hemringd och belönas med Leos Lekland. Vi tappar även inkomst, min arbetsgivare får sämre resultat, Borlänge kommun förlorar skatt och staten mister medel genom att betala mig VAB.

Den gången mitt barn däremot uppenbart är sjuk kommer jag gladeligen och hämtar alla dagar i veckan.

Är det inte dags att höja nivån? Annars kan vi gå tillbaka från förskola till dagis igen, för det är den nivån vi är på nu...dagisnivå.

Borlängebo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan