Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Det är dags att sätta stopp

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är en farlig trend som vi ser allt oftare – bilister som kör alldeles för fort på 40-sträckor. Det är dags att sätta stopp för detta beteende för allas säkerhet.

Vi borde alla vara medvetna om farorna med höga hastigheter på vägarna, särskilt på områden där fotgängare och cyklister rör sig fritt. Trots detta, ser vi alltför ofta bilister som överskrider hastighetsgränserna på 40-sträckor. Det är viktigt att vi alla tar ansvar för vår egen säkerhet och respekterar hastighetsbegränsningarna.

Annons

Annons

Bild: Harri Sternljung

Bilister som kör för fort sätter inte bara sin egen säkerhet i fara, utan också alla runt omkring dem. En olycka med hög hastighet kan leda till allvarliga skador och till och med dödsfall. Att sakta ner och respektera hastighetsbegränsningarna är ett enkelt sätt att minska risken för olyckor på våra vägar.

Därför är det dags att bilister inser vikten av att köra säkert och sakta ner på 40-sträckor. Vi uppmanar alla som kör på våra vägar att ta hänsyn till andra trafikanter och respektera hastighetsgränserna. Vi vill alla känna oss säkra på vägarna och det är endast möjligt om vi alla tar ansvar för vår egen säkerhet och beter oss ansvarsfullt.

Rune Ljung

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan