Annons

Annons

Annons

Romme

Insändare
Flytt av flyget – ett märkligt förslag

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att blanda in flyget för att lösa problem med skolan anser insändarskribenten vara ett udda förslag.

Bild: Jerry Brodin

Annons

Det har föreslagits att Dala Airport ska flyttas för att lösa problemen med en skolbyggnad som ligger inom flygets säkerhetszon. Detta förslag är minst sagt udda och märkligt.

Att flytta en hel flygplats är en enorm uppgift som skulle kräva omfattande planering och resurser. Dessutom skulle det inte bara påverka flygplatsens funktion utan även alla de företag och verksamheter som är beroende av flygplatsens närvaro.

Annons

Annons

Det är också viktigt att komma ihåg att flygets säkerhetszon är där av en anledning. Flygplan måste ha tillräckligt med utrymme för att starta och landa säkert. Att flytta en startbana upp till 300 meter skulle innebära att flygplanen behöver använda en kortare bana, vilket kan öka risken för olyckor.

Dessutom är det inte ens säkert att flytten skulle lösa problemet med skolan. Även om flygplatsen flyttas kan det fortfarande finnas andra hinder för att bygga en skola på platsen.

Istället för att lägga energi och resurser på ett sådant här udda förslag borde Borlänge kommun titta på andra alternativ som är mer realistiska och hållbara för att lösa problemet med skolan.

Rune Ljung

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan