Annons

Annons

Annons

Borlänge

Smakresa till Argentina

Denna gång åkte vi till Argentina som är det åttonde största landet i världen till ytan, ungefär som hela Västeuropa. Landets namn kommer från latinets argentum som betyder silver och syftar på den smala havsviken, Rio de la Plata, som ligger som en kil mellan Argentina och Uruguay.

Smakresan till Argentina bjöd självklart på en köttbit.

Bild: Anneli Stenberg

Annons

Annons

Klimatet varierar från subtropiskt till arktiskt och naturen varierar förstås utifrån det. Man brukar dela in landet i fyra stora delar, Anderna med höga berg och vackra sjöar, the North med sitt rika kulturarv där Iguazo vattenfall är mest känt, Pampas som är världens kornbod till det magrare Patagonien med glaciären Perito Monera längst ner i söder.

Vinexpert Anna Berntsson berättade om alla vinerna som ingick i måltiden.

Bild: Anneli Stenberg

Självklart smakade vi på en stor köttbit med tillbehör och till detta provade vi två olika röda viner, ett från Mendoza och det andra från Salta. Vår vinexpert Anna Berntsson berättade om alla vinerna som vi fick prova inklusive vitt vin till förrätten och min favorit det mousserande med tillsatt apelsin som serverades som efterrätt. Bernt Sjödin som sammankallande i smakresekommitten berättade om kommande aktiviteter i SPF Borlänge och att vi kommer att ändra anmälningsförfarandet då det blev lapp på luckan inom en minut från anmälan öppnades.

Anneli Stenberg

Medlemmarna lät sig väl smaka under smakresan till Argentina.

Bild: Anneli Stenberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan