Annons

Annons

Annons

Borlänge Centrum

Insändare
Inbrott och skadegörelse

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vecka 15 var det inbrott i ett av Tunabyggens garage med skadegörelse som följd. Via hyresgäster undrar vad Tunabyggen gör i fortsättningen?

Birger Eriksson

Svar direkt:
Vi beklagar att insändarskribenten med flera hyresgäster har drabbats av inbrott och skadegörelse. Tyvärr förekommer sådana händelser i våra bostadsområden precis som det gör i övriga samhället.

Annons

Då det inte framgår var detta brott begicks så kan vi inte svara specifikt kring hur vi agerat i samband med den händelsen, så vårt svar här blir mer generellt:

Vi uppmanar alltid hyresgäster som drabbats av någon form av brott att göra polisanmälan och ta kontakt med sitt försäkringsbolag.

Växlighet som blir för yvig kan skapa en miljö som upplevs som otrygg.

Bild: Arkiv

Annons

Vi ser till att laga och återställa det som skadats på vår fastighet.

Vårt brottsförebyggande arbete pågår kontinuerligt och består bland annat av trygghetsvandringar i våra områden, där vi tittar på vad som kan åtgärdas för att minska otrygghet och förhindra brottslighet. Det kan till exempel handla om att gallra eller ta bort buskage, förstärka belysning, installera säkrare låssystem, bygga bort källarnedgångar som upplevs otrygga osv.

Kameraövervakning är installerat i ett av våra områden och vi ser över om detta är en lösning även i andra områden.

Tunabyggen samarbetar med bland andra Borlänge kommun och Polisen för att kartlägga tecken på social oro, analysera mönster och bakomliggande orsaker för att förekomma framtida händelser och samordna våra trygghetsfrämjande och brottsförebyggande åtgärder.

Kameraövervakning kan vara en lösning för att skapa en miljö som upplevs som tryggare.

Bild: Lars Windh

Annons

Om hyresgäster ser belysning som inte fungerar, lås som är trasiga eller liknande är vi tacksamma om felanmälan görs via Mina sidor på tunabyggen.se så att vi har möjlighet att åtgärda.

Om insändarskribenten har ytterligare frågor eller oro kring den specifika händelsen är hen välkommen att kontakta oss, via sin fastighetsvärd eller via vårt Kundcenter.

Vänlig hälsning
AB Stora Tunabyggen
Urban Lindberg
Chef fastighetsservic
e

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan