Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Expansionen kräver bostadsplanering

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Per Knutsson

Annons

Medan jag välkomnar och uppmuntrar den industriella expansion som Borlänge upplever, är det viktigt att vi som samhälle inte tappar bort vårt fokus på det grundläggande – behovet av bostäder. Northvolt, liksom andra industriella spelare, expanderar sina verksamheter i vår kommun, vilket ger oss ekonomiska fördelar och arbetstillfällen. Men vad händer när alla dessa anställda inte har någonstans att bo?

Annons

Annons

För att behålla den industriella tillväxten måste vi också säkerställa tillväxten av bostäder. Trots tidigare byggplaner, som de i Ornäs, har vi fortfarande en utmaning att hitta lämpligt boende för både nuvarande och framtida invånare. Vi måste snabbt agera för att möta den ökade efterfrågan på boende, och undvika potentiell avfolkning av Borlänge.

Det är också viktigt att vi beaktar det ekologiska fotavtrycket av denna expansion. Medan vi utvecklar våra industri- och bostadsplaner, måste vi också prioritera miljöskydd. Vi kan inte riskera att förlora vårt naturlandskap till oförsiktig planering. Vi behöver en balans mellan att bygga upp vår industri, skapa boende, och bevara vårt landskap och miljö.

Jag uppmanar samhällsbyggnadsnämnden och alla ansvariga myndigheter att ta tag i denna utmaning nu. Låt oss skapa en balanserad plan som ser till att vi kan växa som samhälle, utan att ge upp våra naturlandskaps skönhet eller tvinga våra invånare att söka boende långt ifrån deras arbetsplatser.

Borlänge förtjänar både industriell expansion och bostäder för sina invånare.

Rune Ljung

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan