Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Är 2023 året då det händer?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Agnetha Brolin

Annons

Det har länge pratas om att Borlänge behöver en förändring, att något måste göras. Den tiden är nu kommen. Kommunstyrelsens ordförande Erik Nises bestämde att Åsa Granat ej fick fortsätta sin roll som kommundirektör. Och som kommundirektör har man antar jag det yttersta ansvaret för det som händer och sker i en organisation. Anledningen till att Åsa Granat ej fick fortsätta var att organisationen ska förnyas och förändras. Vilket är bra.

Annons

Annons

Men räcker det med att bara en post förändras för att få den förnyelse och förändring man söker? Varför inte löpa linan ut – från toppen till botten; sektorchefer, verksamhetschefer, enhetschefer, biträdande enhetschefer. Ska man "damma" av så gör det rejält!

Titta till exempel på vad våra kommunala chefer har för utbildning, räcker en gymnasial utbildning för en chefsroll, eller ska det vara högskoleutbildning?

En undersköterska som inte har uppnått kravet för att få ”skyddad titel” blir nu omvårdnadsassistent. Det blir nog en del förändringar bland vårdpersonalen. Jag ser fram emot den nya förändringen och förnyelsen som är på gång. Jag hoppas verkligen att den också är gynnsam för oss vårdpersonal. Jag ser gärna att Omsorgsnämndens ordförande Marianne Henriksson är mer aktiv utåt. Hon känns lite frånvarande just nu. Är 2023 det år vi väntat på?

Undersköterska eller omvårdnadsassistent inom kommunen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan