Annons

Annons

Annons

Borlänge

Till minne av Bo Persson

Bo Persson har avlidit.

Bild: Privat/Lars Lyrvall

Annons

Borlängefödde redaktören Bo Persson har avlidit några dagar innan han skulle ha fyllt 85 år. Efter utbildning vid tekniskt gymnasium fick han arbete vid Bacho i Enköping. 1967 kom han hem till Borlänge och Domnarvets reklamavdelning. Hans fallenhet för att skriva förde honom till journalistiken och Falu-Kuriren där han bland annat bevakade vårdfrågor och musikevenemang. Under åren kom han att intervjua många kända musikprofiler. Det musikaliska intresset följde honom genom livet från barndomens Frälsningsarmé till senare års jazz och kyrkokonserter. Han hade också ett stort intresse för motorsport. Som journalist var han noga med språk och fakta och var en duktig fotograf.

Annons

Annons

Yrkeskarriären avslutades på Banverket.

Bo hade ett stort intresse för människor och samhällsfrågor. Under många år var han fritidspolitiker i Svenska kyrkan och Borlänge kommun.

Bo hade stor integritet och släppte inte alla in på livet. De som kom honom lite närmare kan vittna om en människa som var vänsäll och hjälpsam och hade en stark tro. Han var allmänbildad och klar i tanke, ord och minne och en god Borlängekännare. Närmast anhöriga är brorsbarn och svägerska.

Bo Persson kommer att bli saknad av många.

Vännerna

Doris Fredin, Åke Jansson, Lars Lyrvall

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan